Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΡΙΑ!


Η κατασκευή των δικών σας χειροποίητων κεριών μπορεί να είναι ένας φτηνός και ευχάριστος τρόπος για να περάσετε τα απογεύματα στο σπίτι σας.

 1. Ζεστάνετε την παραφίνη σε μια θερμοκρασία γύρω στους 140 βαθμούς °C. που είναι συνήθως επαρκής για όλες τις μορφές παραφίνης. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παλιά κεριά, ανακατεύοντάς τα με την παραφίνη.

2. Καθώς η παραφίνη θα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο λιωσίματος, ψεκάστε το εσωτερικό των καλουπιών με σπρέι σιλικόνης ή αλείψτε τα με σπορέλαιο και τοποθετήστε τα στην άκρη σε μια περιοχή που θα είναι ασφαλής για να χύσετε την παραφίνη.

3. Ανακατώστε απαλά την λιωμένη παραφίνη με ένα ξύλινο κουτάλι.

4. Όταν η παραφίνη έχει λιώσει τελείως μπορείτε να προσθέσετε μέσα της ότι σας αρέσει. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσετε άρωμα (συνήθως μια κουταλιά του τσαγιού από κάποιο βότανο ή μυρωδικό είναι αρκετή), και χρώμα. Απαλά ανακατώστε την παραφίνη για λίγα λεπτά, ώστε το χρώμα και το άρωμα να απλωθούν και να γίνει ένα μείγμα.

5. Χρησιμοποιώντας ένα γάντι κουζίνας, ανασηκώστε το δοχείο μεταφοράς μακριά από το νερό και χύστε σιγά σιγά το μείγμα στα καλούπια σας. Μη γεμίζετε μέχρι επάνω. Αφήστε τουλάχιστο 2-3 εκατοστά περιθώριο από την κορυφή κάθε καλουπιού.

 6. Καθώς η παραφίνη αρχίζει να σκληραίνει, πάρτε τα φιτίλια σας, δέστε τη μία άκρη στη μέση ενός μολυβιού. Προσεκτικά και σιγά ρίξτε την άλλη άκρη του φυτιλιού στην παραφίνη και στηρίξτε το μολύβι στην κορυφή του καλουπιού. Έτσι θα προφυλάξετε το φυτίλι σας από πέσιμο στην παραφίνη καθώς αυτή σκληραίνει.

Θυμηθείτε, η τέχνη της κηροπλαστικής περιορίζεται μόνο από την φαντασία σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου