Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Επηχειρηση κηπος-βερεντα



Καιρός να αναβαθμίσετε τη βεράντα ή τον κήπο σας. Άλλωστε ο Ιούνιος είναι γεμάτος… εξωτερικά ραντεβού.  
Τα έπιπλα
 «Στήστε» έναν μικρό επίγειο παράδεισο στο μπαλκόνι σας με έναν άνετο καναπέ ή καρέκλες, τα οποία θα κάνετε… extra άνετα με χαρούμενα μαξιλάρια σε λευκό ή έντονο καλοκαιρινό χρώμα. Ακόμη, κανείς δεν σας απαγορεύει να προσθέσετε extra μαξιλάρες στο πάτωμα για μποέμ βραδιές με κοκτείλ και sushi, πλαϊνά βοηθητικά τραπεζάκια και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που πιθανόν ταιριάζουν. Το μυστικό είναι να δημιουργήσετε ένα living room… χωρίς οροφή. Προσέξτε μόνο ώστε να είναι όλα από ανθεκτικά υλικά (μπαμπού, πλαστικά, prexiglass) τα οποία δεν φθείρονται από τον ήλιο ή μια ξαφνική βροχή.
Ο φωτισμός
Παίζει καθοριστικό ρόλο στο ντεκόρ των εξωτερικών χώρων. Επιλέξτε τα κλασικά γυάλινα φανάρια που θυμίζουν relaxed νύχτες σε νησιά, λάμπες με γλυκό φως που συναγωνίζονται αυτόν της πανσέληνου ή κεριά διάσπαρτα σε πολλά σημεία ή συγκεντρωμένα επάνω στο τραπέζι. Αν έχετε γλάστρες, φυτά ή δέντρα, μια ωραία ιδέα είναι να κρεμάσετε πάνω τους λιλιπούτεια φαναράκια ή φωτάκια που θα μοιάζουν με χαριτωμένες πυγολαμπίδες.
Τα φυτά
Τι είναι μια βεράντα χωρίς καταπράσινα εντυπωσιακά φυτά σε ρόλο πρωταγωνιστή; Μια επίσκεψη σε ένα φυτώριο θα σας κατατοπίσει αμέσως και θα σας δώσει πολλές ιδέες ως προς το τι φυτά να επιλέξετε. Τα δικά μας αγαπημένα; Τα… επιθετικά γιούκα, που αντέχουν τον καυτό μεσημεριανό ήλιο, οι… χαμηλής συντήρησης κάκτοι, οι ελληνοπρεπείς ελιές και φυσικά το ευωδιαστό γιασεμί, που αντέχει στην ξηρασία, αρκεί να το ποτίζετε τακτικά.







(πηγη www.myself.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου