Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

HOME TIPS part 2



>Ο διάδρομος: Ποτέ, μα ποτέ, μην τον αφήνετε ανεκμετάλλευτο. Είναι το ιδανικό σημείο για να μπουν οι εντοιχισμένες ντουλάπες που θα καταλάμβαναν ζωτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρα. Επίσης, τοποθετήστε στους τοίχους του πολλά μικρά ραφάκια, τα οποία θα φιλοξενήσουν τα βιβλία ή τα διακοσμητικά σας –πέρα από οικονομία χώρου θα σας προσφέρουν και πρωτότυπη διακόσμηση. Οι μεγάλοι καθρέφτες στους τοίχους φωτίζουν το χώρο και τον κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερος. Επιλέξτε, επίσης, ένα ζωηρό χρώμα για τους τοίχους του, προκειμένου να φωτίσει και να δείξει μεγαλύτερος, ιδιαίτερα αν είναι πολύ στενός ή σκοτεινός –ή και τα δύο.

>Ο σωστός φωτισμός.Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σκοτεινά και ζεστά χρώματα κάνουν το χώρο άνετο και οικείο, τα ελαφριά, δροσερά χρώματα κάνουν το χώρο ανοικτό και ευάερο. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

>ΕΠΙΠΛΑ: τον τρόπο ζωής σας μέσα στο σαλόνι και το πώς θα καθήσετε μέσα σε αυτό την καθορίζει ένα εστιακό σημείο. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, αν έχετε, θα πρέπει να βάλετε τα έπιπλα γύρω από αυτό. Ή αν έχετε ένα πιάνο, τότε αυτό θα γίνει ο ρυθμιστής της θέσης των επίπλων σας.
Εξίσου σημαντικό είναι να τοποθετούνται τα έπιπλα έτσι ώστε αν επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία. Μην παραγεμίζεται το χώρο με μεγάλους καναπέδες.

>Ντουλάπα: Ο βασικός «ένοχος» για την ακαταστασία του σπιτιού. Μία νοικοκυρεμένη ντουλάπα θα σας γλιτώσει από αρκετό χρόνο και κόπο μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε να φορέσετε. Ταξινομήστε τα ρούχα σας στις εξής «κατηγορίες»: αυτά που φοράτε συχνά, αυτά που έχουν ελαττώματα και δεν τα φοράτε, αυτά που αγοράσετε παρορμητικά και δεν σας αρέσουν πλέον και αυτά που δεν πρόκειται να φορέσετε ποτέ. Επίσης μπορείτε να τα κατατάξετε ανάλογα με το χρώμα και το υλικό, τοποθετώντας τα σε κρεμάστρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου