Τρίτη 29 Ιουνίου 2010



Ενας καλλιτέχνης απο τη Βουλγαρία αποφάσισε να μετατρέψει το αυτοκίνητο που βλέπετε σε ... transformer!

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

HOME TIPS part 2



>Ο διάδρομος: Ποτέ, μα ποτέ, μην τον αφήνετε ανεκμετάλλευτο. Είναι το ιδανικό σημείο για να μπουν οι εντοιχισμένες ντουλάπες που θα καταλάμβαναν ζωτικό χώρο στην κρεβατοκάμαρα. Επίσης, τοποθετήστε στους τοίχους του πολλά μικρά ραφάκια, τα οποία θα φιλοξενήσουν τα βιβλία ή τα διακοσμητικά σας –πέρα από οικονομία χώρου θα σας προσφέρουν και πρωτότυπη διακόσμηση. Οι μεγάλοι καθρέφτες στους τοίχους φωτίζουν το χώρο και τον κάνουν να μοιάζει μεγαλύτερος. Επιλέξτε, επίσης, ένα ζωηρό χρώμα για τους τοίχους του, προκειμένου να φωτίσει και να δείξει μεγαλύτερος, ιδιαίτερα αν είναι πολύ στενός ή σκοτεινός –ή και τα δύο.

>Ο σωστός φωτισμός.Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σκοτεινά και ζεστά χρώματα κάνουν το χώρο άνετο και οικείο, τα ελαφριά, δροσερά χρώματα κάνουν το χώρο ανοικτό και ευάερο. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

>ΕΠΙΠΛΑ: τον τρόπο ζωής σας μέσα στο σαλόνι και το πώς θα καθήσετε μέσα σε αυτό την καθορίζει ένα εστιακό σημείο. Αυτό μπορεί να είναι το τζάκι, αν έχετε, θα πρέπει να βάλετε τα έπιπλα γύρω από αυτό. Ή αν έχετε ένα πιάνο, τότε αυτό θα γίνει ο ρυθμιστής της θέσης των επίπλων σας.
Εξίσου σημαντικό είναι να τοποθετούνται τα έπιπλα έτσι ώστε αν επιτρέπουν την ελεύθερη κυκλοφορία. Μην παραγεμίζεται το χώρο με μεγάλους καναπέδες.

>Ντουλάπα: Ο βασικός «ένοχος» για την ακαταστασία του σπιτιού. Μία νοικοκυρεμένη ντουλάπα θα σας γλιτώσει από αρκετό χρόνο και κόπο μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε να φορέσετε. Ταξινομήστε τα ρούχα σας στις εξής «κατηγορίες»: αυτά που φοράτε συχνά, αυτά που έχουν ελαττώματα και δεν τα φοράτε, αυτά που αγοράσετε παρορμητικά και δεν σας αρέσουν πλέον και αυτά που δεν πρόκειται να φορέσετε ποτέ. Επίσης μπορείτε να τα κατατάξετε ανάλογα με το χρώμα και το υλικό, τοποθετώντας τα σε κρεμάστρες.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ



* ο διαθέσιμος χώρος του δωματίου πρέπει να αερίζεται και να φωτίζεται άριστα και για τη ψυχολογία ακόμα και του βρέφους αλλά και για να μην ευνοείται η ανάπτυξη οσμών και μικροοργανισμών.
* από έπιπλα δεν πρέπει να έχει τίποτα παραπάνω από ότι ακριβώς χρειάζεται σε κάθε φάση της ζωής του.
* τα χρώματα που θα το βάψετε φροντέστε να ειναι φωτίνα και ζωηρά χωρίς να ειναι πολύ έντονα. Προτυμήστε απαλές αποχρώσεις του μπλε του πορτοκάλι του κίτρινου ή του ροζ.
* οι πρίζες και οι διακόπτες να είναι πάντα καλά τσεκαρισμένα για ατέλειες και να υπάρχουν καλύμματα επάνω για παν ενδεχόμενο.

* ο κανόνας λέει «διαβάζω μόνο στο δωμάτιο μου και μόνο στο γραφείο μου»
γι’ αυτό το κατάλληλο γραφείο για την κατάλληλη ηλικία πρέπει να μπαίνει στο σπίτι μόλις κριθεί απαραίτητο.

* Ένα γραφείο άνετο για όλο το δημοτικό σχεδόν είναι 1,20×0.60μ. Το γραφείο καλό είναι να είναι σταθερό και όχι ανοιγοκλειόμενο για ευνόητους και χρηστικούς λόγους.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2010


Η μεγάλη σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης 2010", του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου 2010, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνηςΜιχαήλ Ρωμανού.

Στα "Δρώμενα Τέχνης 2010", συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ, το χειροποίητο κόσμημα, και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Τα εικαστικά δρώμενα τέχνης λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών καθώς και στον εκθεσιακό χώρο ενός γνωστού Μουσείου.

Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, έχουν διάρκεια επτά ημερών σε κάθε χώρο τέχνης, χαράσσοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.
(πηγη www.zoogla.gr)

O Μiró της Μαγιόρκα


Μέχρι την Κυριακή 6 Ιουνίου παρατείνεται η έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ και το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα, περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα που δημιούργησε ο μεγάλος καλλιτέχνης στο εργαστήρι του στη Μαγιόρκα, όλα πρωτοεμφανιζόμενα στην Αθήνα: λάδια και πρωτότυπα χαρακτικά έργα της ώριμης περιόδου του, που αποδεικνύουν τη ζωντανή και πολύτιμη παρακαταθήκη του στη σύγχρονη τέχνη. Όλο το υλικό προέρχεται από το Ίδρυμα Pilar i Joan Μiró της Μαγιόρκα.
H έκθεση «O Μiró της Μαγιόρκα» τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια και της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την επιμέλειά της υπογράφει ο Μάριος Ελευθεριάδης.
(πηγη www.zougla.gr)